NoMaZ
Biografie

Norin Martinez werd in Venezuela geboren als oudste dochter van een groot gezin. Haar vader was als professor verbonden aan de universiteit. Haar moeder was van Nederlandse afkomst, op tien jarige leeftijd samen met haar familie geëmigreerd naar Zuid Amerika.

De liefde voor de menselijke expressie heeft ze te danken aan de levende stad waar zij woonde: Maracaibo. Een stad met twee miljoen mensen, vol diversiteit. In de weekenden bezochten ze vaak de boerderij aan de rand van het regenwoud. Daar groeide de liefde voor de ruwe natuur.

Haar studiejaren stonden in het teken van vormgeving en ruimtelijk inzicht. Zij studeerde aanvankelijk Architectuur en later Communicatie aan de Universidad del Zulia en werkte als PR adviseur voor een aantal bedrijven in de financiële en media sector.

Na het vroege overlijden van haar moeder,  kwam ze in Nederland terecht, op zoek naar haar roots. Daar leerde haar man kennen. Samen krijgen ze twee dochters.

Momenteel werkt ze zelfstandig in haar atelier aan haar verdere ontwikkeling. Haar werk, voornamelijk olieverf schilderijen, zijn abstract figuratief en verbeelden zaken uit het alledaagse leven.